Redstone obvody

Rychle pulzující obvodTento obvod je mnoha známí, jedná se o tzv. Rapid pulse circuits. Vyrábí se snáz a funguje vždy. Vloží se dva bloky naproti sobě, vpředu a vzádu se umístí redstone pochodně, kolem kterých pokládáme redstone tak jako to je znázorněné na obrázku.
redstone obvod 1
Pomalu pulzující obvodTento obvod není až tak známí, ale mám ho raději než ten první. Na pomalejších serverech se první typ obvodu může sekat, nezvládají například 3x zapnutí a vypnutí pístů za sekundu. Tento typ jej dělá o pomalejc, ale na pulsování například světla stačí bohatě. Je složen z 5ti bloku, jenž mají na jedné straně redstone a na druhé torch. Výstup je na jednom z bloků.

Dejte si pauzu od Minecraftu a zkuste třeba tuhle hru:


redstone obvod 2 lampa
Dvojitý spínačPotřebujete aby se redstone obvod rozsvítil jen když se sepnou dva spínače naráz? Tento typ spínače dělá přesně to, co potřebujete. Postaví se 3 kostky k sobě, na dvě krajní kostky umístíme redstone pochoden a na kostku mezi obyčejný redstone. Z jedné strany kostek vytvoříme dva spínače u redstone torchu. Poslední redstone torch umístíme na druhé straně u prostřední 
kostky. Výstup máme právě u tohoto redstone torche tak jako to vidíme na obrázku.
páky

Dejte si pauzu od Minecraftu a zkuste třeba tuhle hru:


Rychlejší RepeaterRepeatry bývají pomalé pokud potřebujeme rychle dostat signal z bodu A do bodu B. Tento obvod slouží jako repeater a je mnohem rychleší než-li on. Je podobný pomalu pulsujícímu obvodu, opět tu máme blok z jedné strany torch a z druhé redstone.
rudit

Žádné komentáře:

Okomentovat