Technické Biom

Technické biomy se nacházejí podél nebo uvnitř jejich větších protějšků. Nejsou pokládány za "opravdové" biomy, ale spíše specifickou částí terénu. Nicméně tyto technické biomy jsou důležité ve světě Minecraftu, zejména protože dělají krajinu a vodu více realistickou.



Je 7 známých technických biomů.

Řeky
řeky
Biom skládající se z bloků vody formované do zákrut stejně jako opravdové řeky. Řeky se prořezávají terénem nebo oddělují hlavní biomy. Pokoušejí se na jedné straně spojit s oceánem, ale někdy někdy se obtáčejí kolem stejného oceánu. Nemají žádný tok. Řeky jsou také známé jako spolehlivý zdroj jílu. Ačkoli jsou to technické biomy, v kódech jsou zmiňovány jako biomy.

Pláže
pláže
Jsou generovány na jakémkoli pobřeží vody a jsou tvořené pískem. Pláže prostupují krajinou, odstraňují původní bloky a nahrazují je bloky písku.

Houbový břeh
houbový břeh

Dejte si pauzu od Minecraftu a zkuste třeba tuhle hru:



Houbové břehy představují ploché pobřežní prostranství v houbovém biomu.

Ledový oceán
ledový oceán
Je k nalezení poblíž sněžných biomů, tvoří ho led na povrchu vody.

Horská hrana
horská hrana
Jedná se o hranici mezi horskými a ostatními biomy.

Kopce
kopce

Dejte si pauzu od Minecraftu a zkuste třeba tuhle hru:


Kopce se generují v určitých biomech: v lesích, tajze, pouštích, džunglích a tundře. V tundře se kopce tvoří namísto hor.

Pánev
pánev
Pánve jsou převážně tvořeny hladkým kamenem, ale i jinými bloky, jako například místa vyplněná hlínou. Podle geologů pochází ze zvýšené eroze v nestabilních tektonických oblastech. Mezi lidmi koluje velký omyl, že pánve jsou chyby v generování světa, nicméně je to zamýšlený prvek.

Žádné komentáře:

Okomentovat