Typy a triky

#1 Torch pod Gravel Při dlouhém kutání jistě narazíte na shluk gravele, velice užitečné je, se pod gravel prokopat, postavit torch pod kámen nad kterým vím že se vyskytuje gravel, kámen odstraníme a jakmile gravel dopadá na torch, rozbije se a my ho nemusíme po jednom kopat. Též se to náramně hodí, pokud se potřebujeme dostat do vyšších míst (např. Na střechu baráku). Jednoduše si pod sebe začneme stavět gravel a když už máme vše potřebné hotové, seskočíme, postavíme torch o kostičku níže než je hlína pod gravelem, odstraníme hlínu a všechen gravel dopadající na torch se rozsype a my máme o práci méně.

#2 Sekera – všemožný pomocník Sekeru velice rád a hojně používám, ze začátku nám pomáhá těžit dříví, velice efektivně zkracuje dobu těžby než-li bychom jej museli ručně kutat. Ale věděli jste, že taková sekera je velice výborná též jako zbran proti zvířatům či příšerkám? Taková železná sekera je účinější než kamenný meč. Kdo by toho také nevyužil že? Potřebujete nutně natěžit dříví, náhle se setmí a z vašeho věrného kamaráda sekerky se rázem stává zbraň proti hordě nepřátel číhajíc za každým stromkem.


Dejte si pauzu od Minecraftu a zkuste třeba tuhle hru:


#3 Písek do lávy Znáte to, kutáte podzemím, hledáte nějakej ten diamant, ale dobrodružnou výpravu dokáže pokazit lávová jeskyně v níž právě bývají diamanty. Každého ihned napadne zacpat všechnu lávu kamenem a udělat si cestu. Nástává zde ale riziko. Nemusíte si později uvědomit existenci té lávy pod kamenem a velice snadno do ní spadnete. V druhém případě však ale přicházíme o možnost nalézt diamant kolem lávové jeskyně. A právě na to se hodí písek (popřípadě gravel pokud ho máme hodně). Pokládáme-li písek na lávu, padá až na dno jezera a to je velice výhodné. Až nezbude po jezeře ani kousek lávy, prostě jen písek vykopeme lopatou a máme celé jezero odhalené.

#4
Nůžky na listy Pokud bychom stavěli například obydlí ze stromu, hodí se nám mnoho listí. Listí padá jen když ho sami vykopeme, nepadá pokud bychom vytěžili celý strom a čekali zda z něj nějaké to listí spadne. K tomu využijeme nůžky na ovce, listí nepadá po každé. Tím že použijeme nůžky na ovce nejen zvýšíme pravděpodobnost vypadnutí listí, ale též se nám mnohem lépe bude sekat (skoro jako diamantová lopata na písek ).

Žádné komentáře:

Okomentovat