Minecraft

Minecraft je nezávislá počítačová hra napsaná v Javě , aktuálně vyvíjená firmou Mojang. Je to tzv. sandboxová hra, ve které si hráč může dělat, co se mu zachce. V tomto případě je hráč vrhnut do krychlovitého 3D světa, kde si musí sám nasbírat materiál na stavbu obydlí a na výrobu nástrojů. Ve hře je aplikován efekt dne a noci. V noci se objevují příšery.

Dejte si pauzu od Minecraftu a zkuste třeba tuhle hru:



Hra se stala jednou z velmi rychle rozšířených Java her na světě. Verzi Minecraft Classic je možné si zahrát zdarma na oficiálních stránkách hry, včetně hry pro více hráčů.

Hra obsahuje různé stupně obtížnosti od „Peaceful“, kdy se neobjevují monstra a životy se automaticky doplňují, až po obtížnost „Hard“. Hra Minecraft také obsahuje podporu texture packů, které mění vzhled hry. Další z možností „okořenění“ hry je instalace prozatím oficiálně nepodporovaných modifikací (módů). Podporování modifikací s Mod API by mělo začít v budoucích verzích, kde bude možné instalovat modifikace (módy stahované z internetu) bez rozbalení minecraft.jar apod. Také si můžeme změnit design hráče přidáním skinu, ale pouze jen v zakoupené hře.

Žádné komentáře:

Okomentovat